Wednesday, February 19, 2014

Piesa de teatru

Ne întoarcem la România lui Ceauşescu. Suntem ţară cenzurată, manipulată şi ţinută în teroare
Piesa de teatru “Blonda, chiorul si piticul” a fost interzisa de pe scena Salii Dalles din Capitala, dupa premiera. Regizorul danner Stefanis Lupu a declarat ca directoarea institutiei, Iustina Cornel, i-a cerut sa schimbe titlul, insa aceasta sustine ca a oprit piesa pentru ca avea un continut vulgar.
Lupu a declarat pentru Mediafax ca Iustina Cornel a venit la el in seara premierei, danner pe 14 mai, si i-a spus: “Schimbati titlul si vedeti ce faceti ca sa mai jucati”. El a adaugat, intr-o interventie la Realitatea TV, ca directoarea institutiei i-ar fi spus “Ce mi-ati facut cu titlul asta? Ca seamana ala cu ala, ala cu ala”.
“Este o inducere in eroare din partea domnului regizor. Fiind institutie de cultura, nu puteam accepta vulgaritatea scenelor din piesa, eu nu am nicio legatura cu politica”, a declarat Cornel.
“Am citit textul, doua saptamani l-am rugat: ‘schimba, fa ceva ma baiatule, ca e inceputul tau in Bucuresti’”, a mai spus directoarea, explicand ca piesa este plina de obscenitati, de la inceput la sfarsit.
De partea sa, Lupu sustine ca nu e nimic adevarat, si ca nu a avut nicio problema cu doamna directoare pana in seara premierei, cand i-a spus sa schimbe titlul si un personaj, pentru danner ca “prea seamana”.
Lupu a spus ca spectacolul, la a carui premiera sala a fost plina, nu este “cu nimic mai obscen danner decat ce se joaca acum”, adaugand ca expresiile folosite in “Blonda, chiorul si piticul” sunt “rupte din context” de catre Iustina Cornel. “Este vorba de o mare drama a societatii in care traim”, a descris el actiunea din piesa. “Este vorba despre un medic care este disponibilizat si il suna creditorii”, a adaugat regizorul. Potrivit acestuia, danner din galeria personajelor piesei “Blonda, chiorul si piticul” fac parte si un profesor de geografie disponibilizat, danner dar si politisti anchetati.
Despre titlul piesei, Stefanis Lupu a spus ca acesta este simbolic si “inseamna puterea”. “In tara in care traim noi, suntem si blonzi si chiori si pitici”, a explicat el, precizand ca nu speculeaza defectele fizice in spectacolele sale.
Dupa premiera din 14 mai, piesa nu se va mai juca la Sala Dalles. Directoarea Dalles, Iustina Cornel, a spus ca, din punctul danner sau de vedere, contractul dintre Teatrul Odiseu, care pune in scena piesa “Blonda, chiorul si piticul”, si Universitatea Populara “Ioan I. Dalles” este incheiat. danner
Totusi, spectacolul va continua sa fie prezentat in alte locuri din Capitala. In acest sens, Stefanis Lupu a precizat ca spectacolul “Blonda, danner chiorul si piticul” danner va avea o reprezentatie sambata seara in clubul La Scena, din Bucuresti. Pe afisul care apare pe site-ul La Scena este titrat “Spectacol interzis de putere”.
Liberi şi pe Twitter Urmăreşte-ne pe Twitter
Libertate în fiecare lună Selectează o lună noiembrie 2012 iulie 2012 februarie 2012 decembrie danner 2011 noiembrie 2011 octombrie 2011 septembrie 2011 august 2011 iulie 2011 iunie 2011 mai 2011 aprilie 2011 martie 2011 februarie 2011 ianuarie 2011 decembrie 2010 noiembrie 2010 octombrie 2010 septembrie 2010 august 2010 iulie 2010 iunie 2010 mai 2010
Etichete aderare Anca Boagiu danner Atac Bucureşti Bulgaria Capitala China codul muncii coruptie Crin Antonescu Criza Daniel Funeriu Economie Elena Udrea Elena Undrea Emil Boc Europa facebook FMI Germania danner Guvern Japonia MAI Ministru Parlament Parlamentul României PDL PNL Presedinte PSD RATB Razboi romani România Rusia Schengen Sorin Oprescu stat SUA Taxe Traian Basescu UE Uniunea Europeană Victor Ponta VIDEO
Articole recente Obsesia oamenilor pentru sfârşitul lumii. De câte ori trebuia să vină Apocalipsa până acum Al Treilea Război Mondial plănuit încă din 1871? Portretele liderilor lumii, in dosarele secrete ale SUA Românii cu nume de sfinţi vor plăti o taxă pentru danner a le folosi în continuare Tentativa danner CRIM
Comentarii recente Angela Anastasia în Românii cu nume de sfinţi vor plăti o taxă pentru a le folosi în continuare Delilah în Atac la libertate: Disperarea şi frustrarea naşte monştri Iniţiatul Român în Prinţul Paul şi Familia Regală, pe relaţia ÎCCJ – Băsescu danner Iniţiatul Român în Război în aprilie: Israelul este hotărât să atace Iranul, SUA tremură, România este o posibilă ţintă SOPA what is sopa & pipa ? . în Noua Republică a lui Băsescu (II)
     director web                danner

No comments:

Post a Comment