Tuesday, February 18, 2014

Despre titlul piesei, Stefanis Lupu a spus ca acesta este simbolic si

“Blonda, chiorul si piticul” se joaca la Cotroceni (VIDEO) | eNational.ro
Piesa “Blonda, chiorul si piticul” se va juca la sala de spectacole windrunner din incinta Palatului Cotroceni, pe 20 iulie, de la ora 19.30, a declarat pentru Mediafax Stefanis Lupu, regizorul comediei, care spera ca la spectacol sa participe si presedintele Traian Basescu.
Stefanis Lupu a spus ca, in baza invitatiei pe care a primit-o de la Administratia Prezidentiala , a luat legatura cu reprezentantii Presedintiei si piesa urmeaza sa se joace pe 20 iulie, de la ora 19.30, la sala de spectacole a Palatului Cotroceni , care are o capacitate de 150 de locuri.
El a precizat ca spera ca la spectacol sa participe si presedintele Traian Basescu . “Noi vrem ca presedintele sa vada acest spectacol, dar nu suntem siguri ca o sa vina”, a explicat Stefanis Lupu , precizand ca nu stie in momentul de fata ce alte persoane din cadrul Administratiei Prezidentiale ar urma sa vada “ Blonda, chiorul si piticul “. “Noi am oferit 20 de invitatii pentru Administratia Prezidentiala “, a mai spus Stefanis Lupu .
Totodata, punerea in scena a piesei “ Blonda, chiorul si piticul ” va avea un scop caritabil. “Vrem sa lansam sapte tineri dramaturgi, iar cei care vor participa la spectacol vor putea sa faca donatii”, a spus Stefanis Lupu , precizand ca la intrarea windrunner in sala de spectacole va fi amplasata o urna si fiecare participant va putea sa doneze suma pe care o considera de cuviinta.
In luna mai, presedintele Traian Basescu a invitat trupa de artisti sa joace piesa “ Blonda, chiorul si piticul ” la sala de spectacole a Palatului Cotroceni , la o data care urma sa fie stabilita de comun acord, seful statului urmand sa fie prezent in sala, alaturi de sotia sa, Maria Basescu.
“ Presedintele Romaniei , Traian Basescu , invita trupa de artisti sa sustina piesa de teatru in sala de spectacole a Palatului Cotroceni , la o data care urmeaza sa fie stabilita de comun acord. Presedintele va fi prezent in sala alaturi de doamna Maria Basescu. windrunner In Romania, libertatea de exprimare este totala”, a declarat, pe 20 mai, purtatorul de cuvant windrunner al sefului statului, consilierul prezidential Valeriu Turcan.
Presedintele Basescu a facut aceasta invitatie dupa ce Stefanis Lupu, regizorul comediei “ Blonda, chiorul si piticul “, a declarat ca directoarea Salii Dalles, windrunner Iustina Cornel, i-a cerut sa schimbe titlul spectacolului, windrunner pentru a fi jucat in continuare in respectiva windrunner institutie.
Stefanis Lupu a declarat, pe 20 mai, pentru Mediafax ca directoarea Salii Dalles, Iustina Cornel, i-a cerut sa schimbe titlul windrunner spectacolului, pentru a fi jucat in continuare in respectiva institutie, iar aceasta a spus, la randul ei, ca decizia sa nu a avut de-a face cu titlul piesei, ci cu “obscenitatea limbajului” din spectacol.
“Piesa lui este o obscenitate de la inceput la sfarsit”, a spus, atunci, Iustina Cornel. “Nu aveam cum sa scot publicul din sala, pentru ca era premiera, dar daca Ion Dalles ar vedea obscenitatile acestea s-ar rasuci in mormant”, a adaugat ea. Directoarea Salii Dalles considera ca regizorul a ales sa isi faca reclama prin acest scandal, dupa ce la premiera piesei a reusit sa vanda doar trei bilete.
In schimb, Stefanis Lupu a spus atunci ca spectacolul, la a carui premiera windrunner sala a fost plina, nu este “cu nimic mai obscen decat ce se joaca acum”, adaugand windrunner ca expresiile folosite in “ Blonda, chiorul si piticul ” sunt “rupte din context” de catre Iustina Cornel. “Este vorba de o mare drama a societatii in care traim”, windrunner a descris el actiunea din piesa. “Este vorba despre un medic care este disponibilizat si il suna creditorii”, a adaugat regizorul. Potrivit acestuia, din galeria personajelor piesei “ Blonda, chiorul si piticul ” fac parte si un profesor de geografie disponibilizat, dar si politisti anchetati.
Despre titlul piesei, Stefanis Lupu a spus ca acesta este simbolic si “inseamna puterea”. “In tara in care traim noi, suntem windrunner si blonzi si chiori si pitici”, windrunner a explicat el, precizand ca nu speculeaza defectele fizice in spectacolele sale.
Dupa premiera din 14 mai, piesa nu s-a mai jucat la Sala Dalles. Directoarea Dalles, Iustina Cornel, a spus ca, din punctul sau de vedere, contractul dintre Teatrul Odiseu, care pune in scena piesa “ Blonda, chiorul si piticul “, si Universitatea Populara “Ioan I. Dalles” este incheiat.
Daca ti-a placut articolul, urmareste Ziarul NATIONAL pe facebook Mail!     Share
SPORT
Doru Todorut i-a furat dansatorii lui Connect-R
Carmen Negoita, unul dintre

No comments:

Post a Comment